top of page
Vyhledat

Tyrolsko zintenzivní technické kontroly a kontroly doby jízdy a odpočinku

Tranzit nákladních vozidel v tyrolské oblasti bude ve druhé polovině letošního roku podléhat ještě intenzivnějším technickým kontrolám.

Do roku 2021 ohlásily rakouské orgány dalších 32 dní technických kontrol u všech hlavních tranzitních tras pro nákladní vozidla v Alpách. V loňském roce proběhlo 114 dní technických kontrol u mobilních stanovišť a letos je naplánováno 146 dnů kontrol. Účelem těchto mobilních stanvišť (TUK) je detekovat nákladní automobily s technickými problémy, které cestují po trasách v regionu. Rovněž bude kontrolováno dodržování doby řízení a odpočinku a dodržování maximálních povolených hmot a přepravních dokladů.


Kontrolní akce v bodech Radfeld, Kundl a Brenner jsou také prováděny s podporou ASFINAG, který v loňském roce zkontroloval 20% z celkového počtu kontrolovaných nákladních vozidel na dálnicích v tyrolské oblasti.

Rozhodnutí úřadů přichází poté, co statistiky za prosinec 2020 ukazují 10% nárůst hustého provozu na více než 184 000 nákladních vozidel na tranzitních trasách v Tyrolsku. V roce 2020 obíhalo po koridoru Inntal přibližně 2,31 milionu nákladních vozidel.





1 039 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page