top of page
Vyhledat

Nové sprchy pro řidiče v kontejnerech - pilotní projekt

V pilotním projektu se jedná o zlepšení pracovních podmínek pro řidiče kamionů. Na dálnici A40 poblíž Neukirchen-Vluyn je nyní k dispozici deset nových sprch v obou směrech.

Každodenní život pro řidiče je o hledání natolik samozřejmé věci jakou je sprcha. Velké odpočinkové prostory se sociálním zařízením jsou výrazně zlepšené, proto se střed zájmu ubírá na malá parkoviště bez zázemí.

Nové sprchové „kontejnery“ pro řidiče kamionů, jsou umístěné na parkovišti dálnice na Dolním Rýnu. Na dálnici A 40 poblíž Neukirchen-Vluyn (GPS: 51.423362, 6.500710) je k dispozici deset sprch v obou směrech, které mohou řidiči kamionů používat zcela zdarma a měly by znamenat pro řidiče možnost i v případě nedostupnosti velké čerpací stanice.

Podle dostupných informací, jsou sprchové kouty součástí projektu ministerstva dopravy na podporu logistického průmyslu. V rámci pilotní fáze na dálnici v Bádensku-Württembersku v dubnu se ukázalo, že sprchy byly řidiči uvítány. I když jen mobilní, uvítali je.

V první fázi se sprchové kouty v současné době staví na 20 vybraných dálničních parkovištích, které nemají možnost výstavby budov a jsou přilehlé k stávajícím toaletním zařízením.


Čistota půl zdraví, to platí i na cestách.

52 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page