top of page
Vyhledat

Noční uzavírka parkoviště Waremme prodloužena

Guvernér Liège rozhodl, že vozidla s celkovou hmotností vyšší než 3,5 tuny nesmějí od 20:00 do 7:00 parkovat na dálničním parkovišti Waremme (E40 / A3 směrem do Bruselu). Toto opatření, platné na období od 31. srpna do 11. září 2020, bylo znovu přijato v reakci na problémy s transmigranty.

Uzavření parkoviště vidí tamní vláda jako účinné v boji proti krádežím zboží na parkovištích. Navzdory malého počtu parkovacích zázemí se rozhodl Guvernér pro toto radikální řešení, aby zajistil bezpečnost v případě neudržitelného nárůstu krádeží a narůstajícího počtu přepadených řidičů.

Na této trase, se v posledních měsících stávalo několik parkovišť takzvaně neuhlídatelných a v rámci bezpečnosti jak samotných řidičů, tak jejich nákladů, musí být řešení progresivní vůči nárůstu. Není to příjemné pro obsluhu, ani kontrolory vykazovat z připraveného parkoviště řidiče, kteří potřebují zázemí k čerpání přestávky. Ovšem je to stále bezpečnější, než dnešní situace.

Situace kolem parkování nákladních vozidel je diskutabilní a guvernér hledá i jiná řešení, která budou účinná. V tento okamžik, je však situace natolik nestabilní, že k prodloužení zákazu muselo nevyhnutelně dojít.



46 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page