top of page
Vyhledat

Obří kolony v Doveru a Eurotunelu důsledkem protiteroristické akce

Na silnicích se událo neskutečné zdržení nákladní dopravy, kdy nejeden řidič kroutil hlavou. Proč vlastně stojí? Dezinformace a chaos byly 16.9. jak v Doveru, tak i na příjezdu do Eurotunelu.


Co se vlastně stalo a proč tak dlouhé kolony?

Jak v přístavu Dover, tak v Eurotunelu ve Folkestone, proběhla protiteroristická operace. S jejími následky v podobě kolon se potýkaly stovky řidičů, uvedla mluvčí přístavu v Doveru.

Policie prováděla nejvyšší kontroly každého cestujícího a vstupujícího vozidla do Eurotunelu. Stejně tak maximální kontroly přijíždějících osob a vozidel do přístavu vedly k několikahodinovým čekáním a kolonám. Ty se rozjely až po několika hodinách od upuštění od kontrol. Policejní operace je již ukončena a nikdo ze strany vlády v Anglii, nebude komentovat pozadí této neplánované akce.

Operace „Stack“ byla ukončena zejména v důsledku přetížení obou přechodů dnes ráno a odstavených kamionů, které nemohly pokračovat díky ukončenému výkonu v jízdě. Nákladní vozy následně na dnešní noc pokračovaly v neuvěřitelné koloně na M20 a A20 směřující do Doveru.

Mluvčí policie Adam Westgarth potvrdil, že operace byla zahájena v úterý. Mluvčí Counter Terrorism Policing uvedl: „Potvrzujeme, že v úterý podala protiteroristická policie na národní úrovni žádost o provedení zvýšených bezpečnostních kontrol v přístavech Spojeného království. To souviselo právě s probíhající operační kontrolou. Ujišťujeme veřejnost, že v souvislosti s touto činností nebude pokračování kontrol a děkujeme všem, kterých se to týkalo, za spolupráci a pochopení. “

Mnoho dopravců má obavy, že úroveň dopravy, se kterou se setkali řidiči včera, by se po tomto roce mohlo stát běžným jevem, pokud by při odchodu Spojeného království z EU došlo k celním kontrolám jako následku odchodu z EU bez řádného ujednání.





Zdroj: BBC

599 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page