top of page
Vyhledat

Plánování dalších zákazů jízdy v Bordeaux

I přes obecní zákazy, které Bordeaux již uvedlo v platnost, se situace s nákladními vozidly nezlepšila. Stále jsou ti, kteří se snaží objíždět určené silnice, aby nemuseli platit poplatky, nebo si cestu jednoduše zkrátili.


Další omezení nebo dokonce zákaz jízdy těžkých nákladních vozidel v tranzitu na silničním okruhu Bordeaux v dopravní špičce je jedna z myšlenek, které v posledních letech navrhli volení úředníci z Bordeaux Francie, aby se ulehčilo přetížení silniční sítě.

Francis Larrivière jakožto jeden z představitelů vlády zdůrazňuje, že je tento plánovaný zákaz v rozporu s s evropským právem o volném pohybu zboží a zboží. Státní zástupci proto zvažují jiné alternativy. Počínaje modulací mýtného na A10, A 62 a A63.

Od září tohoto roku přibudou další informační panely navíc, ze kterých bude řidič kamionu schopen rozpoznat, zda parkoviště nacházející se 40 km před ním je obsazené, na rozdíl od toho, které se nachází jen 5 km před ním, aby se mohl rozhodnout a zastavit před příjezdem do města například během dopravní špičky. Tyto panely pokryjí větší oblast než tomu bylo dosud.

Vznikají však problémy, které se v návaznosti tohoto nařízení mohou stát osudné pro další oblasti, na které se nákladní doprava přesune a je to jen předání problému jinému okresu. Situaci Francie soustavně řeší a nehodlá tlačit na nákladní dopravu bezhlavě.


Chcete i vy být informování o specifických zákazech po Evropě? Neváhejte se stát našimi členy na www.d365.cz/clenstvi



38 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page