top of page
Vyhledat

Pokud nemáte základní vybavení vozidla ve Španělsku, rychle si je doplňte

Již víme, že Španělsko provádí akci pro bezpečnost silničního provozu v době letních prázdnin. Krom zmiňovaných radarů, nás varuje i před další akcí, na kterou se kontroloři zaměří v nejbližších dnech pro měsíc srpen nad rámec sledování rychlostí za pomocí nejmodernějších radarů a maskovaných dodávek.

I přes veškerou snahu se dopravním nehodám zcela zabránit nedá, je tedy na místě, zkontrolovat ve vozidle povinnou výbavu vozidla. Přítomnost povinné výbavy ve vozidle je povinné a pokud je řidič nemá, můžeme čelit sankci ze strany správních úřadů, které mohou dosáhnout maximální výši až 500 EUR v závislosti na chybějícím předmětu.

Jedná se o „Bezpečnostní soupravu“, která se skládá ze šesti prvků, které mají řidiči pomoci při prokazování při dopravní nehodě již vzniklé a snížit riziko v případě, že se účastní dopravní nehody musí bránit v případě kolize v provozu, kde se i pohybuje aby například zajistil místo dopravní nehody.

Řidičský prúkaz

Přestože díky použití DGT, „miDGT“, může být průkaz předložen v elektronické podobě v telefonu, nařízení stále vyžadují, aby byl také fyzicky předložen, kdykoli je vozidlo řízeno. Pokud ne, pokuta může být až 500 EUR.

Registrace vozidla

Totéž se děje s osvědčením o registraci vozidla. Pokud tento dokument nebudete mít při jízdě ve vozidle, může to mít za následek pokutu dosahující 500 EUR.

Reflexní vesta

V případě nehody nebo poruchy vozidla je vždy nutné vozidlo a jeho okolí zabezpečit, aby byla zaručena viditelnost a zabráněno tak možnému dojezdu. Současně musí být tento účastník dopravní nehody viditelný tak, aby nedošlo k další nehodě. Sáhněme si do svědomí, většina řidičů používá výstražnou vestu při nakládkách a vykládkách. V jakém ji máte stavu a předložili byste ji kontrolorům? Pokuta může dosahovat i 200 EUR.


Výstražné trojúhelníky

200 eur by také znamenalo, když nebude mít nouzové trojúhelníky, které by varovaly ostatní účastníky silničního provozu v případě nehody či poruchy na silnici.

Náhradní pneumatika

Je to jeden z nejvíce rizikových předmětů, který když není v pořádku, dělí vás od několikahodinového zpoždění, nehledě na to, jak nebezpečné to je, když jste na krajnici za plného provozu na dálnici. Pokud toto nařízení nebude dodrženo, hrozí pokuta ve výši 200 EUR.


Karta pojištění vozidla

Zákonné pojištění vozidla musí být aktuální a musí jej být schopen předložit řidič vozidla na požádání. Musí být vždy čitelná a souhlasit s MTP. V opačném případě může být udělena pokuta až 500 EUR.


Španělsko má sice starosti s Covid-19, ale na bezpečnost silničního provozu nezapomíná. Zkontrolujte si raději, máte-li vše v pořádku. S jistotou se pojede do tohoto státu lépe.


36 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page