top of page
Vyhledat

Scania napomáhá chránit nádrže před vykradením

Scania přišla s možností, která by alespoň částečně mohla ochránit obsah palivových nádrží u nákladního vozidla a dopřát řidičům klidnějšího spánku.


Vzhledem k tomu, že se krádeže pohonných hmot na parkovištích velmi rozmáhají, řidiči i dopravci přicházejí s často velmi neestetickým řešením, která ochrání naftu, kterou má řidič ve vozidlo v době jeho spánku. Scania nabízí víčka, která nejsou sice navylomitelná, ale v případě jejich vylomení je nádrž vybavena alarmem. Pokud tedy pachatel začne manipulovat neodborně s víčkem, systém vyhodnotí situaci jako neoprávněnou a spustí se zvukový alarm, který je velmi hlasitý a srovnatelný se zvukovým signálem, který mají osobní auta. Pokud by se pachateli obezřetností víčko podařilo oklamat, jsou v nádržích umístěny snímače, které reagují na rychlost úbytku nafty v nádrži a opět spustí alarm. 


Jestliže je výstražný systém v činnosti, monitoruje hladinu paliva po dobu až 65 hodin za předpokladu, že je aktivován hlavní spínač akumulátoru nákladního vozidla. Nádrž o objemu 600 až 1000 tis. litrů, je schopen díky vybavenosti pachatel s čerpadlem odčerpat během pár minut. V případě uvědomění majitele, je možné nastavit službu Control Package, kdy spuštění alarmu automaticky odesílá sms, mail s varováním o možné neoprávněné manipulaci. Vizuální část víčka prozrazuje, že se jedná o hlídané nádrže. Nálepka na nádrži upozorňuje veškeré osoby s nekalými úmysly na to, že je palivo chráněno. I když se zlodějům při pokusu nepodaří palivo z nádrže odcizit, samotný pokus často způsobí nepříjemnosti, protože poškozený uzávěr může vyžadovat časově náročné a nákladné opravy.

135 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page