top of page
Vyhledat

Včera v 18:30 byl slavnostně otevřen nový dálniční most v Janově

V 18:30 5.8.2020 byl slavnostně otevřen nový dálniční most postavený na místě Morandiho mostu, který se tragicky zřítil 14. srpna 2018.


Prokurátoři ještě pořád zkoumají, co způsobilo, že Morandiho most se zhroutil 14.8.2018.

Riccardo Morandi, inženýr, který navrhl most postavený v 60. letech 20. století, doporučil průběžnou údržbu, aby se odstranila rez, zejména z korozivního působení mořského vzduchu ve středomořském přístavním městě, a znečištění na betonu. Prokurátoři uvedli, že vyšetřují, zda bylo v průběhu let důsledně prováděno řádné provádění údržby v silně namáhaném prostředí.

Inženýři pro mosty a obdobné stavby v Itálii určili, že koroze kovových kabelů, podporujících nosnost mostu v Janově, snížila jeho pevnost o 20 procent. Což je nález, který věděli kontroloři měsíce předtím, než se most zhroutil.

I přesto se nerozhodlo ani ministerstvo, ani silniční společnost, omezit provoz, odklonit těžké kamiony, snížit cestu ze dvou na jeden pruh nebo snížit rychlost vozidel na klíčové tepně pro severní přístavní město.

Pád mostu není doposud vyřešen, ale ministerstvo hovoří o bezpečnosti mostu nového a jeho důsledných kontrolách v údržbě.



13 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page