top of page
Vyhledat

Zavedeme pasy pro řidiče nákladních vozidel - ale asi je nezavedeme. Chaos v Británii pokračuje.

Britská vláda prioritně zvažovala, že bude požadovat po řidičích, aby si před vstupem do Kentu vyžádali speciální pas pro brexit a tím se v lednu zabránilo chaosu ve frontách. Ovšem takový nárůst vydávání dokladů, proškolování zaměstnanců, obsluhující na terminálu velmi pracné a pro vládu nákladné. Vláda se tedy prozatím nevyjádřila, zda k tomuto kroku opravdu přistoupí.

Jedním z řešení, o kterém se vláda zmiňuje, je speciální pas řidičů těžkých nákladních vozidel, povolení k pokračování do Kentu (takzvaný doklad „KAP“), které by bylo vydáváno pouze řidičům, kteří mají hotové dokladování nákladu a vozidla před nástupem na trajekty nebo do vlaků v Eurotunnelu. Otázkou však je, kteří zaměstnanci a za jakých podmínek budou hlídat směr z přístavu do města Kent. Jestliže by to měla být pohraniční policie nebo pohraniční stráž, je docela pravděpodobné, že v případě náboru a zaučení nováčků bude vznikat chaos.

Důležitou otázkou je, jak se bude zacházet se zbožím, které se poveze z Velké Británie do Severního Irska. Ani zde nemají dopravci, natož samotní řidiči jasno. Mezi EU a Velkou Británií ohledně diskuzí k návrhu zákona o vnitřních trzích a převozu zboží vznikají drobné spory a nejasná následná vyjádření. Pro řidiče i dopravce zůstává tedy postup stále nejasný.




183 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page