top of page
Vyhledat

Šestiválcový plynový CNG motor o výkonu 410 koní

Tento motor krom výkonu 410 koní, dává 2000 Nm od 1100 do 1400 ot / min., což je srovnatelné s dieselovými motory podobné velikosti a 13-ti litrový plynový motor vždy běží v kombinaci s automatickými převodovkami Opticruise.

To znamená, že řidič má prvotřídní řazení a pohodlí při jízdě. Robustnější zapalovací svíčka a upravený software vedly k prodlouženým intervalům mezi změnami zapalovací svíčky. Roztok na stlačený zemní plyn může dosahovat až 500 km, zatímco u zkapalněného zemního plynu může být dosah až 1100 km, protože je přepravováno výrazně větší množství paliva.  Předpokladem ke dlouhému dojezdu je samozřejmě také ovlivněno na typu řízení a použití řidičem.

Nejen Scania má ve výbavě CNG truck. Zastoupení má i Iveco, Mercedes a další. Plynové nákladní vozy, se dosahují všestranných uplatnění i ve stavebnictví, zejména je však přínosný v dopravách do a z městských center, kde obavy o kvalitu ovzduší vyvolaly dopravní omezení.  CNG jako palivo využívá mnoho společností nejen pro nákladní dopravu. Na podzim 2015 začala fungovat v testovacím provozu plnicí stanice na CNG v Rudné u Prahy. Testování ekologických CNG Scanií začalo o rok později, kdy je zařadili bez potíží do flotily. O kamion na stlačený zemní plyn mají firmy zájem, ale v jejich zařazení do běžného provozu stále ještě není samozřejmé.

250 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page