top of page
Vyhledat

Španělští kontroloři, budou mít krom pokut nové pomocníky k usměrnění rychlých řidičů

DGT zahájilo tento týden novou rychlostní kampaň, kterou naváže na letní víkendy. Do boje s neukázněnými řidiči, zapojila 12 vrtulníků pro měření rychlosti vozidel jedoucích po dálnici i silnici.

Celý týden budou nové rychlostní „kampaně“ na španělských silnicích, se kterými se snaží obnovit řád i v průběhu posledních dnů před rozběhnutím státu k běžnému životu po Covid-19. S tímto zařízením se Traffic snaží dodržovat limity na silnici a omezit počet nehod, zejména pocházející z víkendu, kdy se znepokojivě zvýšil.

V rámci součtu radarů rychlosti Traffic také hlásí, že zejména hlavní silnice již konkrétně mají letos v létě až 1 324 radarů (548 mobilních radarů, 12 helikoptér, 764 kontrolních bodů s pevnou rychlostí- z toho 80 úsekových, 216 kamer pro telefonní a mobilní ovládání, 11 robotů pro regulační a řídící činnosti a až 15 maskovaných tahačů a dodávkových vozidel. DGT nyní také přidá 11 dronů a především 12 vrtulníků Pegasus, kteří již létají nad španělskými silnicemi, aby mohli sledovat provoz a měřit rychlost ze shora.

Zvláštní pozornost bude věnovat hlavním prázdninovým dnům ve kterých se očekává větší počet cestovních výletů. Tyto fáze jsou následující:

  • operativní měření bude od pátku 3. července do neděle 5. července

  • pak od pátku 31. července do neděle 2. srpna

  • od pátku 14. srpna do neděle 16. srpna

  • od pátku 28. srpna do pondělí 31. srpna

Hlavním cílem nové kontrolní a sledovací operace, kterou DGT chystá během několika příštích týdnů na španělských silnicích, je pokusit se snížit počet dopravních nehod. Za tímto účelem bude dva z nejvíce kontrolovaných aspektů používáno mobilního zařízení za volantem jako jedna z hlavních rozptýlení při řízení a rychlosti , což jsou dva z hlavních faktorů dopravních nehod.




11 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page