top of page
Vyhledat

13 evropských logistických svazů upozorňuje na komplikace v Tyrolsku

Německý BGL společně s dalšími 12 evropskými logistickými svazy upozornilo Evropskou komisi na komplikace v dopravě přes Alpy v Tyrolsku. Komise byla vyzvána k ukončení nočního zákazu jízdy, zvýšeného nočního mýta, sektorového zákazu i zákazy Euro tříd na dálnici Inntal.


Je to již druhý dopis na Evropskou komisi po prvním (odeslaném 3.12.2020), na který nepřišla žádná kvalifikovaná odpověď. Proto byla předsedkyně komise Ursula von der Leyen vyzvána, aby konečně plnila svoji úlohu jako ochránkyně evropských dohod a uplatnila opatření k znovuzavedení volného pohybu zboží uvnitř Evropské unie a rovněž zasáhla proti Tyrolsku.


Svazy uvádí, že mnohé středně velké firmy a jajich zaměstnanci jsou velmi sklamáni nečinným přihlížením Evropské komise na to, jak Rakousko denno-denně porušuje jednu ze čtyř základních svobod Evropské Unie - volný pohyb zboží.




214 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page