top of page
Vyhledat

BAG se změní

Od roku 2023 se BAG přejmenuje na BALM, protože přebírá další úkoly. BALM znamená Bundesamt für Logistik und Mobilität, jinými slovy Spolkový úřad pro logistiku a mobilitu.


Dle jeho předsedy Dr. Volkera Wissinga: „Kolem 2000 zaměstnanců BAG odvádí skvělou práci a již nejsou zodpovědni jen za kontrolu přepravy zboží. Kromě jiného koordinují podporu Ukrajinských uprchlíků, jsou kontaktním místem v případech nouzových situací, realizují podpůrné programy zaměřené na silniční provoz a mnoho dalších. BAG se etabloval jako moderná instituce v oblasti logistiky a mobility. Toto rozšíření teď dáme vědět i navenek. Nový název ukazuje, co náš spolkový úřad pro logistiku a mobilitu vše dělá!"


Mezi hlavní úkoly BAG, který byl založen v roce 1952, patří kontroly, mýtný systém a digitalizace. Kromě toho se podílí na různých podpůrných programech, vzdělávání a školení, jakož i podporou programů zaměřených na efektivnější spotřebu energií (PHM) a snižování CO2 v nákladní dopravě.




316 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page