top of page
Vyhledat

Bavorsko zakáže jízdu kamionů mimo dálnice při blokovém odbavení v Tirolsku

Ve dnech tzv. Blockabfertigung, neboli blokového odbavení kamionů v Tirolsku, plánuje Bavorsko zakázat jízdu tranzitní přepravy v přilehlém regionu. Detaily chtějí představitelé bavorské vlády přednést tento pátek.


Je možné, že opatření bude platné již nejbližší pondělí, protože na tehdy je ohlášeno příští Blockabfertigung v Tirolsku. Podle ministerstva bude jízda mimo dálnice v takovýchto dnech zakázána.


Příčinou pro takovýto krok je dlouholetý spor mezi Bavorskem a Tirolskem ohledně řízení dopravy. Aby odlehčili dálnici Inntal, přistoupilo Tirolsko letos již k několika omezením v průjezdu kamionů - na hraničním přechodu Kufstein/Kiefersfelden smí za hodinu projet jen zhruba 300 kamionů směrem z Německa. To úplně ochromí těžkou dopravu a vede k zácpám vedoucím až do oblasti Mnichova a taky k chaosu v oblastech kolem dálnice.


Ve dnech blokového odbavení skouší mnoho řidičů nákladních vozidel objet regulovanou dálnici po regionálních silnicích, čím dochází k jejich úplnému přetížení. Opět s důsledkem vícehodinových zácep, které komplikují život například záchranné službě, školním autobusům nebo pendlerům.


277 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page