top of page
Vyhledat

Belgie se konečně chystá otevírat zavřená parkoviště na E40

V dosavadních uzavírkách, které se týkaly několika parkovišť v důsledku vysokého rizika pro nocující řidiče kamionu ve svých vozidlech, se vláda Belgie rozhodla ustoupit. Vzhledem k tomu, že přetlak imigrantů se zmírnil, uzavírání parkovišť v nočních hodinách pozbývá smyslu.

První oficiální parkoviště, které bylo striktně uzavřeno pro parkování nákladních vozidel, je parkoviště Waremme ve směru na Brusel a to od 20:00 do 7:00 hod. V předešlých týdnech, se situace zlepšila natolik, že je zbytečné parkoviště uzavírat a v tomto důsledku oficiálně smí řidiči opět na parkovišti v nočních hodinách parkovat.

I přes zpřístupnění parkoviště Waremme platí žádost vlády k dopravcům, aby nenechávali řidiče s drahým nákladem a lehce dostupným parkovat mimo hlídaná parkoviště. Jednak se bude řidič cítit jistě bezpečněji a nebudou tolik lákat ke kriminalitě na parkovištích. Řidiče žádají varovné cedule, aby si svá vozidla zamykali a nedávali příležitost ke krádeži. V případě, že jsou svědky krádeže, určitě se nepokoušeli nikterak sami zasahovat a zachovali klid. Pokud neovládají místní jazyk, kontaktovali svého dispečera, který bývá proškolen, jak jednat v těchto situacích a pomoc přivolá.

Co se týká nepříjemnosti uzavřených parkovišť, jedná se o nepochopitelnou část pro řidiče, který je omezen jak ze strany nařízení o režimu práce řidiče, tak ze strany datumu vykládky. Není nic mezitím, co by mohl ze změny událostí na cestě jen tak prodloužit či oddálit. Otevření parkoviště vítají všichni, snad se tedy budou pokušitelé slušně chovat a parkoviště se vyhnou obloukem.




99 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page