top of page
Vyhledat

Covid -19 opět přivádí kontrolory na hraniční přechody, neberte sebou rodinné příslušníky

V důsledku šíření Covid-19 je globální situace v současné době napjatá. Rakousko však i nadále doporučuje zdržovat se všech zbytečných cest a žádá občany, aby se chovali odpovědně a zpřísnilo podmínky přicestování do svého státu.

Státy, se kterými zpřísnilo Rakousko kontroly na hranicích jsou:

  • Slovenskem

  • Itálií

  • Slovinskem

  • Maďarskem

  • Chorvatsko

Informovalo o tom na svých stránkách Rakouské ministerstvo zemědělství, regionů a turismu.


Vzhledem k připravované změně nařízení o vstupu, musí lidé, kteří jsou v současné době v Chorvatsku, předložit negativní test na Covid-19, když se vrátí do Rakouska. Zkouška nesmí být před vstupem delší než 72 hodin.

Částečné cestovní varování pro pevninské Španělsko je v platnosti od 10. srpna. Při návratu do Rakouska musí cestující předložit negativní test na Covid-19 a zkouška nesmí být před vstupem do Rakouska starší než 72 hodin.

Pokud test nemůže být poskytnut, musí jít ti, kteří se vracejí z cesty, okamžitě do karantény a do 48 hodin provést zkoušku. To se nevztahuje na cestující, kteří se vracejí z Baleárských ostrovů (včetně Ibiza, Mallorca, Menorca) nebo Kanárských ostrovů (včetně Tenerife, Gran Canaria, Fuerte Ventura, Lanzarote).

O chystaném posílení zdravotnických kontrol na hranicích informovala rakouská média již v pátek a celkově vydalo Rakousko varování o cestování do celkem 31 zemí. Pro řidiče tato přísnější opatření nemají prozatím žádný vliv, ale pro jejich spolucestující, jakými jsou manželky, rodina a přátelé, je to varování a doporučujeme, aby raději s nimi necestovali.




66 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page