top of page
Vyhledat

Covid -19 opět přivádí kontrolory na hraniční přechody, neberte sebou rodinné příslušníky

V důsledku šíření Covid-19 je globální situace v současné době napjatá. Rakousko však i nadále doporučuje zdržovat se všech zbytečných cest a žádá občany, aby se chovali odpovědně a zpřísnilo podmínky přicestování do svého státu.

Státy, se kterými zpřísnilo Rakousko kontroly na hranicích jsou:

  • Slovenskem

  • Itálií

  • Slovinskem

  • Maďarskem

  • Chorvatsko

Informovalo o tom na svých stránkách Rakouské ministerstvo zemědělství, regionů a turismu.


Vzhledem k připravované změně nařízení o vstupu, musí lidé, kteří jsou v současné době v Chorvatsku, předložit negativní test na Covid-19, když se vrátí do Rakouska. Zkouška nesmí být před vstupem delší než 72 hodin.

Částečné cestovní varování pro pevninské Španělsko je v platnosti od 10. srpna. Při návratu do Rakouska musí cestující předložit negativní test na Covid-19 a zkouška nesmí být před vstupem do Rakouska starší než 72 hodin.

Pokud test nemůže být poskytnut, musí jít ti, kteří se vracejí z cesty, okamžitě do karantény a do 48 hodin provést zkoušku. To se nevztahuje na cestující, kteří se vracejí z Baleárských ostrovů (včetně Ibiza, Mallorca, Menorca) nebo Kanárských ostrovů (včetně Tenerife, Gran Canaria, Fuerte Ventura, Lanzarote).

O chystaném posílení zdravotnických kontrol na hranicích informovala rakouská média již v pátek a celkově vydalo Rakousko varování o cestování do celkem 31 zemí. Pro řidiče tato přísnější opatření nemají prozatím žádný vliv, ale pro jejich spolucestující, jakými jsou manželky, rodina a přátelé, je to varování a doporučujeme, aby raději s nimi necestovali.




66 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page