top of page
Vyhledat

Francie rozšiřuje omezení vjezdu nákladních vozidel do dalších velkých měst

Těžká nákladní vozidla mají ve francouzských městech stále větší omezení jízdy. Aix-Marseille-Provence, Nice-Côte d'Azur, Toulon-Provence-Méditerranée, Toulouse, Montpellier-Méditerranée, Štrasburk a Rouen-Normandie jsou sedmi novými francouzskými metropolemi, které vytvoří zóny s nízkými emisemi (ZFE). Lyon, Grenoble a Paříž jako první zřídily takové zóny s cílem omezit provoz nejvíce znečišťujících vozidel.

Bylo zveřejněno nařízení, kterým se ukládá povinnost zakládat emisní zóny v metropolích Aix-Marseille-Provence, Nice-Côte d'Azur, Toulon-Provence-Méditerranée, Toulouse, Montpellier-Méditerranée, Štrasburk a Rouen-Normandie. 

Začátkem července státní rada udělila historický trestza zpoždění, pokud nebudou města zpřísňovat její systém proti znečištění ovzduší. Nejvyšší správní soud v zemi stanovil komisi, která zjistila, že tento soudní příkaz nebyl dodržen.

Pro jízdu v emisních zónách musí být na čelní sklo umístěna nálepka s názvem Crit'Air. Umožňuje rozlišit vozidla podle úrovně jejich emisí znečišťujících látek v ovzduší. Ti nejvíce znečišťující a „neklasifikovaní“ nebudou moci v určitých časových intervalech řídit ZFE.

Seznam dálničních známek a jejich dopad na provoz nákladních vozidel je jasně definován. Téměř při každém omezení není povoleno vjezd, bez potvrzené nálepky na čelním skle nákladních vozidel, autobusů a autokarů 4 a 5 (odpovídající průmyslovým vozidlům Euro 3 a Euro 4).





116 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page