top of page
Vyhledat

IRU poslala otevřený dopis do EU: rozhodnutí Německa způsobí dominový efekt, který povede ke kolapsu

Mezinárodní unie dopravců IRU napsala otevřený dopis hlavní komisařce EU Ursule von der Leyen. Popisuje, co způsobí testování řidičů kamionů na hranicích a označuje za hlavní problém Německo. Překlad pasáže o Německu:


Klíč k vytvoření anebo vyřešení problému: Německo Naše nejakutnější obava je Německo. V nejhorším případě, s novými varianty viru šířícími se napříč kontinentem a na základě již zavedené nové legislativy, Německo pravděpodobně zablokuje vstup na své území, pokud osoby nebudou mít negativní PCR test, včetně profesionálních řidičů kamion. To způsobí obrovské blokády na severo-jižním a jiho-východním koridoru EU, s devastujícími účinky na dodavatelské řetězce v EU. Jako příklad, Brennerský koridor mezi Rakouskem a Německem, kterým je jen jedním z mnoha průchozích bodů mezi těmito dvěmi zeměmi, má podobný provoz jako Dover ve Velké Británii. Přibližně 7000 kamionů tudy projede denně (2,4 milionu ročně). Pokud porovnámě rozsah problému Německo/Rakousko s Doverem, je problém 4x větší, protože Brenner představuje méně než 25% ze 32000 kamionů projíždějících mezi Rakouskem a Německem každý den (11,5 milionu kamionů ročně).

V takovémto případě, tranzitní země jakou je Rakousko, nebude chtít mít na svém území obrovské fronty kamionů s možnými humanitními problémy, a pravděpodobně zkopíruje. opatření Německa na všech svých hraničních přechodech.

Proto německé rozhdonutí způsobí dominový efekt s dramatickými a rychlými důsledky na dodavatelské řetězce po EU. Rakousko již zavřelo některé hraniční přechody s ČR a zavedlo náhodné hraniční kontroly: odstrašující představa toho, co může následovat.

V porovnání s blokádou v Doveru, kde přeprava klesla o 40% i když testování a doprava fungovaly, blokády napříč středem Evropy by měly devastující následky na dostupnost zboží, zejména čerstvých potravin a léků v celém Evropě.




1 473 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page