top of page
Vyhledat

IVECO představuje nové (nejen) závodní vozy IVECO S-WAY R

V sobotu 16. května 2020 ve zkušebních prostorech závodu v Ulmu na výrobu těžkých nákladních automobilů a výzkumném a vývojovém středisku IVECO, se konala testovací jízda. Tým Schwabentruck předvedl své nové kamiony na zkušební dráze ve skutečně závodním tempu.


Všichni kolegové a fanoušci si tak mohli zhlédnout nejen ukázky jízd, ale také krátký šot dokumentující velmi úspěšnou sezónu 2019 včetně informací k nadcházejícím závodním akcím.


Prezentaci nákladních vozů IVECO S-WAY R předcházelo pět měsíců vývoje a testování. Nové závodní vozy těží ze všech špičkových projekčních a konstrukčních prvků řady IVECO S-WAY uvedených na trh v roce 2019, a to od kabiny, jež kombinuje funkčnost s pohodlím, až po optimalizovanou aerodynamiku projevující se snížením koeficientu odporu Cx až o 12% a tím i následnou čtyřprocentní úsporou paliva.

Konstrukce této kabiny je orientovaná na potřeby řidiče a poskytuje prvotřídní životní a pracovní podmínky s prostorným prostředím, vynikající ergonomií řízení a dobře rozvržené uspořádání, které kombinuje funkčnost s komfortem. Tato konstrukce také myslí na bezpečnost řidiče díky vyztužené konstrukci (kompatibilní s kabinou ECE R29.03) a mnohem lepší viditelnosti po okolí a za všech podmínek.

IVECO S-WAY nabízí širokou škálu dieselových motorů a motorů na zemní plyn Euro VI / d, aby vyhovovaly všem aplikacím. Dieselové motory se 3 zdvihy a výkonem v rozmezí 330 až 570 poskytují špičkový výkon ve své třídě. Jsou k dispozici také ve verzích na zemní plyn, které nabízejí čistý chod a tichý provoz.

Pro logistické operátory, kteří chtějí provozovat „zelený“ vozový park, zůstává IVECO S-WAY Natural Power jediným nákladním vozem na zkapalněný zemní plyn o výkonu motoru 460 HP schopným ujet na dálkových trasách až 1600 km. S tímto vozidlem budou těžit ze všech výhod, které zemní plyn poskytuje, neboť je jedinou bezprostředně dostupnou nízkoemisní alternativou nafty v segmentu těžkých silničních vozidel, jež v porovnání s dieselovými motory snižuje objem emisí pevných částic o 99 %, u objemu NO2 je to o 90 %, a u biometanu je objem emisí CO2 o 95 % nižší, tj. blíží se nule.

Prediktivní systém řízení IVECO HI-CRUISE GPS integruje funkce asistence při řízení, jako je eko-roll, prediktivní řazení a prediktivní tempomat pomocí nejmodernější technologie mapování GPS.

12stupňová automatická převodovka HI-TRONIX s elektronickou spojkou nabízí nejpokročilejší technologii ve své kategorii, nejlepší poměr krouticího momentu ve své třídě a dlouhé intervaly výměny oleje v převodovce.

Funkce Anti-idling zabraňuje dlouhým volnoběžným otáčkám a automaticky vypíná motor. Smart EGR zvyšuje účinnost spalování optimalizací načasování vstřikování a snížením spotřeby. Pomocná zařízení inteligentního motoru zabraňují plýtvání energií, pokud není jejich provoz nutný: Čerpadlo kompresoru inteligentní alternátor kompresoru vzduchové spojky.

Díky zbrusu nové kabině, vynikající spotřebě paliva a pokročilé technologii a konektivity je nákladní vozidlo IVECO S-WAY kompletním dopravním řešením navrženým tak, aby řidičům poskytovalo vynikající pobyt v kabině a majitelům nejlepší řešení v jeho nákladovosti.


Máme se na co těšit!

38 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page