top of page
Vyhledat

Karta řidiče - vysunutí za jízdy

Už jste to zažili? Paměťová karta byla během jízdy vysunuta z tachografu, aniž byste cokoliv udělali. Pokud jste zastavili a opětovně vložili kartu do tachografu, byly zobrazeny časy posledního vyjmutí, které vůbec nejsou v souladu s vaší jízdou.


Průšvih? Co dál?


Nechal jste zkontrolovat kartu řidiče a karta není zcela v pořádku. Jak můžete vysvětlit něco kontrolorům, aniž byste očekávali trest? A kde může být chyba?

Předpokladem je, že tachograf je vadný. Časy při posledním pravidelném výběru nebyly na kartě řidiče správně uloženy. Řidič by měl časy zaznamenat a měl by nechat zkontrolovat tachograf v odborném servisu. Řidič se tak může vyhnout dalším potížím.

Řidič by si měl vytvořit výtisk a o průběhu události vytvořit záznam, vzít jej s sebou do servisu a poté jej archivovat ve firmě i pro vlastní potřebu. Výtisk, ve kterém podrobně popíšete, bude mít význam pro kontrolory. A pokud je lístek potvrzen i servisem, je jisté, že kontrolor může maximálně vaší snahu ocenit a tím i předejdete možné pokutě.

Nezapomeňte, že takové chyby je povinen evidovat i zaměstnavatel. Výtisky tedy musí být dva, a to pro případnou kontrolu úřady u vašeho zaměstnavatele.


Zasunutá řidčova karta není jen tak nějaká karta. Tato je ta, co netahá z řidiče zlaťáky. Na rozdíl od ostatních. Dejte na ní také pozor!

389 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page