top of page
Vyhledat

Kontroloři v GB připomínají - bez potvrzení vás nepustíme.

Opakování je matka moudrosti. 14denní karanténa! Opatření pro řidiče platí již od 8.6.2020!


Opatření se týká vynětí řidičů z karantény oproti většině přijíždějících osob. Vzhledem k potížím při vstupu vláda znovu apeluje na připomenutí nového pravidla pro řidiče a dopravce do Velké Británie.

Zvláštní opatření budou zavedena u osob pracující v mezinárodní dopravě. Tyto osoby mohou být osvobozeny od 14denní karantény, budou ale muset dodržet nové nařízení.


Koho se týká osvobození od karantény?

Osvobození se týká řidičů:

  • nákladních vozidel

  • autobusů

  • autokarů

Jak to řidič a přepravce zařídí? Jsou nějaké podmínky?

Řidiči musí prokázat, že cestování je součástí jejich práce. Toho lze dosáhnout například prohlášením od jejich zaměstnavatele, mezinárodním prohlášením pracovníků ES, nákladním listem nebo licencí provozovatele. Dále musí řidič vyplnit online formulář.


On-line formulář

Formulář ve Velké Británii musí kromě toho vyplnit kdokoli, kdo přijede do Velké Británie, včetně všech profesionálních řidičů a pracovníků v nákladní dopravě.

Formulář nelze odeslat 48 hodin před příjezdem řidiče do Velké Británie. Ale když budete překračovat britskou hranici, musíte se prokázat jeho vyplněním. Postačí vytištěná kopie, nebo digitální kopie v telefonu, tabletu a podobných zařízeních.

K vyplnění on line formuláře budete potřebovat:

  • doklad řidiče

  • cestovní údaje včetně časů a termínů

  • adresy pohybu ve Velké Británii (například motel)

Formulář k vyplnění naleznete zde.


Pozor

Spolujezdec, který není pracovníkem v dopravě a nemůže se prokázat výše uvedeným, bude po příjezdu do Velké Británie nucet jít do 14denní karantény. Proto aktuálně nedoporučujeme spolucestující, jako jsou např. rodinní příslušníci.


Kdo se nechce koukat na skály v Doveru jen z lodě, tak dejte do pořádku papíry, vyplňte online formulář. A pak se na ostrůvek a z něj rychle dostanete!


Have a nice trip! Šťastnou cestu!

31 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page