top of page
Vyhledat

Mercedes a Hyundai získali ocenění za rok 2020

Mercedes Actros se stal mezinárodním vozidlem roku 2020


Nový Actros společnosti Mercedes-Benz byl vybrán porotou 24 editorů užitkových vozidel a novinářů, kteří zastupují 24 hlavních časopisů o přepravě z celé Evropy, za mezinárodní vůz roku 2020.


Mercedes-Benz stavěl na technických silách svého současného sortimentu, aby dodal nový nákladní vůz, který přináší zásadní vylepšení v klíčových oblastech, jako je částečná automatizovaná jízda, rozšířené systémy řízení tempomatu, převodovky, digitální rozhraní člověk-stroj a několik nejmodernějších rozhraní bezpečnostních systémů.

Během nedávné rozšířené zkušební jízdy v jižním Španělsku ocenili členové poroty Truck of the Year nový systém Active Drive Assist, který za určitých provozních podmínek může převzít podélné a boční vedení vozidla, čímž umožňuje částečně automatizovanou jízdu. Zvažuje se několik důležitých kritérií, včetně technologických inovací, pohodlí, bezpečnosti, jízdních vlastností, spotřeby paliva, ekologické stopy a celkových nákladů na vlastnictví (TCO).

Hyundai získal ocenění pro inovativní řešení kamionu 2020

Společnost Hyundai získala druhé mezinárodní ocenění Truck in the Year (IToY) Truck Innovation Award za svůj projekt vodíkové mobility, založený na svém celoelektrickém těžkém nákladním voze H2 XCient, který podporuje zavádění „zeleného“ vodíku - ekosystém palivové dopravy ve Švýcarsku a dalších evropských zemích v budoucnosti.


Tato velmi vyhledávaná trofej byla oceněna porotou Mezinárodního kamionu roku (IToY), skupiny složené z 25 editorů užitkových vozidel a vyšších novinářů zastupujících významné časopisy o přepravě z Evropy a Jižní Afriky.

Nákladní automobil Hyundai H2 XCient Fuel Cell (FECV), který byl vyvinut v souladu s evropskými předpisy, obsahuje nový systém vodíkových palivových článků o výkonu 190 kW se dvěma paralelně propojenými soupravami palivových článků o výkonu 95 kW. Má provozní dosah kolem 400 km díky sedmi palivovým nádržím, z nichž každá má úložnou kapacitu téměř 35 kg vodíku při tlaku 350 bar.

14 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page