top of page
Vyhledat

Mistrovské dílo od mistra Scania

Scania Frostfire je nejnovější model od společnosti Svempa.


Švédský tuner Sven Erik “Svempa” Bergendahl, kterému bude brzy 82, nedávno dokončil svůj nejnovější show truck: Scania Frostfire. Návrh a vývoj Scania Frostfire trval dva roky pro Svempu a jeho hlavního designéra Jana Richtera. Veškerou výrobu blatníků, bočních prahů a zadních dílů svěřila společnost Aluminiumsvets i Östergötland se sídlem ve Skänninge, městě na půli cesty mezi Stockholmem a Göteborgu.

Celkově si změna vyžádala 1 200 hodin práce, 150 litrů barvy, ale také 18 vrstev laku. Karoserie byla upravena společností Aluminiumsvets i Östergötland. Barevná kombinace byla zvolena po návštěvě lakovny v Nizozemsku: modrá kabina je doplněna akcenty v černé a oranžové barvě, zejména však motivem napodobujícím kousky ledu. Zpočátku nebyl Svempa ohromen tlumeným zakončením, ale postupem času změnil názor.

"Tento vůz je pro řidiče fantastický," říká šťastně Svempa. "Jako mnoho dalších v tomto oboru dávám přednost V8 , jeho zvuku a vysoce kvalitnímu motoru."




2 291 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page