top of page
Vyhledat

Na D1 u Prahy budou pokračovat opravy

O víkendu se vrátí práce na dálnici D1 k opravám na úsecích od 2,3 km až do 12,3 km.

Rozmisťování dopravního opatření začne v pátek 12. června ve večerních hodinách. Rozmisťováni buďe pokračovat až do rána neděle 14. června. kdy započne otevírání středových přejezdů dálnice. Během rozmisťování značek a stavění bezpečnostních svodidel, se bude v některých částech dálnice zužovat průjezd výjimečně i na 1 + 1 pruh v obousměrném provozu. Nejužší příjezdová místa, budou jen v nočních hodinách, aby co nejméně zasáhl do provozu, a to od 21 do 9 hod. Po přípravách, se zahájí práce dělníků na opravovaných úsecích od 15. 6..

V převážné míře, se budou dít jen dokončovací práce, které se z většiny již provedly v loňském roce,

Je potřebné, aby byli řidiči velmi pozorní, protože během dokončovacích prací, se bude též měnit úprava vedoucí provoz. Bude potřebné s „prozatímními“ pruhy pracovat a přetvářet jejich vedení.


Práce zasáhnou i do konkrétních sjezdů a nájezdů na dálnici. 

  • EXIT 8 - směr Brno - Dobřejovice ; Čestlice - od 15. 6. do 3. 7. uzavřen

  • EXIT 6 - v obou směrech - Průhonice - od 4. do 19. 7.  uzavřen

V měsíci srpnu dle postupu prací pak budou omezeny

  •  Nájezd na D1 - směr Brno - ze silnice II/101 Říčany a Jesenice - srpen - uzavřeno

  • EXIT 2 - Šeberov a Opatov - směru do Prahy - po krajnicích omezeny

Plánované sjezdy budou mít označené objízdné trasy a k úplnému dokončení prací na těchto úsecích budou dokončeny dle předešlého plánu v měsíci říjnu. 


Lze očekávat, že zejména výjezd z Prahy po D1 bude následujících pár měsíců poněkud stižen. Ačkoliv je přibližně 1/3 dálnice mezi Prahou a Brnem v rekonstrukci, je to jen a jen dobře. Vítáme opravy, aby se tepna D1 zbavila nelichotivého pojmenování “nejdelší schody V Evropě”.


Přejeme šťastnou cestu a pevné nervy!







11 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page