top of page
Vyhledat

Nedostatek řidičů kamionů způsobuje v Británii prázdné regály

V Británii chybí řidiči kamionů. I to souvisí s Brexitem. Masivní nedostatek řidičů kamionů stále více způsobuje problémy v Británii. Prázdné regály nešly v britských supermarketech v posledních týdnech přehlídnout. Britské maloobchodní konsorcium potvrdilo "drobné narušení dodavatelského řetězce". Také jeden z největších řetězců supermarketů ve Velké Británii, Tesco, informovalo, že mají problémy kvůli nedostatku řidičů v celém maloobchodu.

To vede k nedostatku některých konkrétních produktů. Řetězec Sainsbury upozorňuje, že ačkoliv jednotlivé produkty mohly chybět, stále má široký výběr. Ovlivněny jsou také čerpací stanice.


Nedostatek řidičů souvisí také s brexitem: Okolo 20.000 evropských řidičů od té doby opustilo Británii, po jejím odchodu z EU. Pro nové žadatele jsou velké překážky, protože jsou nutné drahé a komplikované vízové procedury.


Kromě toho každý měsíc odchází tisíce starších řidičů do důchodu. Pandemie také zrušila desetitisíce autoškolských testů, které by jinak přivedly do práce nové mladé řidiče. Dle odhadů v současné době chybí ve Velké Británii kolem 100.000 řidičů.





379 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page