top of page
Vyhledat

Největší chlazený kamion byl uveden do provozu ve Španělsku

Největší chladírenský nákladní automobil na světě s nízkým výkonem byl právě spuštěn ve Španělsku, i když stále ve zkušebním období. Je výsledkem projektu univerzity v Zaragoze, výrobce SOR Ibérica, průmyslových vozidel MAN a generálního ředitelství pro dopravu. Nákladní automobil je:


  • dlouhý 32 metrů

  • váží 70 tun

  • má kapacitu 66 euro palet 


Byl navržen tak, aby usnadňoval přepravu více zboží s menším množstvím zdrojů, přispívá ke zlepšení přepravní kapacity a ke snížení spotřeby paliva a emisí.


Dopravní společnost, která provedla tento první test říká, že se neustále vyvíjí s cílem nabízet nejvíce konkurenceschopné dopravní služby s nejvyšší kvalitou při co nejnižších nákladech a v co nejkratším možném čase.  "Inovace spojená se závazkem k našemu životnímu prostředí nás vede k realizaci projektů takhle velkých", říká Juan Sánchez, generální ředitel společnosti Disfrimur. Kombinace přívěsu je tažena kamionem MAN o výkonu 640 koní. Oba přívěsy jsou spojeny systémem, který je velmi odolný a má výrazné jištění. Evropa by mohla následovat příklad Španělska, pokud jde o provádění koncepcí inteligentní dopravy.

33 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page