top of page
Vyhledat

Němci pracují na elektronickém dodacím listu

Německý svaz logistiky testoval elektronický dodací list. Zatím není hotový, je na něm potřeba pár věcí přepracovat.

Dodák, jako věrný průvodce řidiče, je symbolem často kritizované chybějící digitalizace v logistice. Svaz logistiky BVL, organizace pro standardizaci GS1 a IT firma T-Systems (ze skupiny T-Mobile, resp. Deutsche Telekom) vyvinuli elektronický dodací list a teď ho testují.

Projekt běží již 2 roky a testování se účastnilo mnoho firem, mezi nimi i velcí zákazníci a dopravci. Test ukázal výhody a praktičnost elektronického dodáku, odpadla hromada administrativy. Kromě toho se zlepšila kvalita, resp. čitelnost a není potřeba přenášet papírové kopie.


Jeden, v dnešní době překvapivý, problém, který nastal je, že ne všichni řidiči používají smartphone. Proto papírové dokumenty až tak úplně nevymizí a nějakou dobu jako alternativa ještě budou fungovat.


Organizátoři upozorňují, že zatím proběhlo testování jen na celovozových zásilkách a různé další scénáře je ještě potřeba otestovat.





101 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page