top of page
Vyhledat

Německo prodlužuje kontroly na hranicích s Českem a Tyrolskem o další 2 týdny

Mluvčí německého ministerstva vnitra, Steve Alter, potvrdil, že Německo dnes prodloužilo kontroly na hranicích s Českem a Tyrolskem o další 2 týdny, t.j. do 17.3.2021. Naděje na to, že dnes kontroly skončí, byly marné.


Důvodem pro prodloužení kontrol jsou "zhoršená situace s koronavirovou infekcí v Česku" a "nezlepšena situace s infekcí v Tyrolsku". V této chvíli se tedy nemění nic na pravidlech a výjimkách, které se týkají těchto hranic. Spolková vláda je ale v intenzivních jednáních s Rakouskem, aby našli řešení k současným problémům (poznámka D365: z tohoto prohlášení usuzujeme, že s Českou vládou nejednají, resp. nejadnají kdovíjak intenzivně).


Německo zařadilo na seznam oblastí s varianty viru i francouzský region Moselle, který sousedí s Německem. Tam nicméně narozdíl od Česka a Tyrolska kontroly na hranicích nezavedlo (kontroly jsou námatkové).




821 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Mercedes Benz eActros s dojezdem 500 km a rychlým nabíjením

Hlavní překážkou rozvoje elektrických kamionů do běžného provozu je nízký dojezd a dlouhé nabíjení, vzhledem k veliké baterii potřebné pro tšžký kamion. Dosud se elektrické nákladní vozy uvažovali jen

České dopravce vytlačuje konkurence z Východní Evropy

Ještě loni slovenský Česmad varoval, že brzy někteří zákazníci neseženou dopravu, protože na trhu není dostatek řidičů kamionů. Uplynula krátká doba a situace je dramaticky jiná. Objem zakázek na trhu

bottom of page