top of page
Vyhledat

Obří kolony v Doveru a Eurotunelu důsledkem protiteroristické akce

Na silnicích se událo neskutečné zdržení nákladní dopravy, kdy nejeden řidič kroutil hlavou. Proč vlastně stojí? Dezinformace a chaos byly 16.9. jak v Doveru, tak i na příjezdu do Eurotunelu.


Co se vlastně stalo a proč tak dlouhé kolony?

Jak v přístavu Dover, tak v Eurotunelu ve Folkestone, proběhla protiteroristická operace. S jejími následky v podobě kolon se potýkaly stovky řidičů, uvedla mluvčí přístavu v Doveru.

Policie prováděla nejvyšší kontroly každého cestujícího a vstupujícího vozidla do Eurotunelu. Stejně tak maximální kontroly přijíždějících osob a vozidel do přístavu vedly k několikahodinovým čekáním a kolonám. Ty se rozjely až po několika hodinách od upuštění od kontrol. Policejní operace je již ukončena a nikdo ze strany vlády v Anglii, nebude komentovat pozadí této neplánované akce.

Operace „Stack“ byla ukončena zejména v důsledku přetížení obou přechodů dnes ráno a odstavených kamionů, které nemohly pokračovat díky ukončenému výkonu v jízdě. Nákladní vozy následně na dnešní noc pokračovaly v neuvěřitelné koloně na M20 a A20 směřující do Doveru.

Mluvčí policie Adam Westgarth potvrdil, že operace byla zahájena v úterý. Mluvčí Counter Terrorism Policing uvedl: „Potvrzujeme, že v úterý podala protiteroristická policie na národní úrovni žádost o provedení zvýšených bezpečnostních kontrol v přístavech Spojeného království. To souviselo právě s probíhající operační kontrolou. Ujišťujeme veřejnost, že v souvislosti s touto činností nebude pokračování kontrol a děkujeme všem, kterých se to týkalo, za spolupráci a pochopení. “

Mnoho dopravců má obavy, že úroveň dopravy, se kterou se setkali řidiči včera, by se po tomto roce mohlo stát běžným jevem, pokud by při odchodu Spojeného království z EU došlo k celním kontrolám jako následku odchodu z EU bez řádného ujednání.





Zdroj: BBC

599 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page