top of page
Vyhledat

Pozor na aktualizace jednotek OBU v Belgii - pokuty jsou vysoké.

Ti z vás, co budete mířit do Belgie, zbystřete. Od 1. července 2020 budou v Belgii zavedeny některé změny v poplatcích za kilometr pro nákladní vozidla s celkovou hmotností vyšší než 3,5 tuny a vozidla kategorie N1. Základní sazbu kilometrového poplatku za nákladní vozidla se zvýší. Změny v sazbách se přizpůsobí zejména v oblasti Vlámska a Bruselu. 

Jak na aktualizaci?

Aby byl zajištěn soulad každého kamionu s belgickými předpisy týkajícími se kilometrového poplatku, Satellic pravidelně aktualizuje své systémy a OBU. Aktualizace palubních jednotek OBU probíhá automaticky. To znamená, že jakmile je OBU zapnutý, aktualizace se nainstaluje. Během instalace aktualizace se na displeji OBU zobrazí: „není připraven k použití“.


Z tohoto důvodu se doporučujeme zapnout OBU před vstupem do Belgie nebo před zahájením jízdy. Jakmile je aktualizace úspěšně dokončena a kontrolka LED svítí zeleně, lze OBU znovu použít. Věnujte prosím pozornost tomu, že váš OBU funguje správně, protože za nefunkční OBU je vysoká pokuta.

Používáte OBU poprvé?

Ponechte ji zapnutou alespoň po dobu 1 hodiny. Během 30 ti minut by se měla jednotka bez potíží aktualizovat.

Vlastníte náhradní OBU?

Pokud máte OBU, které jste nepoužili déle jak šest měsíců, vraťte jej do Satellicu. V případě aktualizace u těchto jednotek je potřeba počítat s aktualizací i 3 hodiny. Pozor na to!


Po 30. červnu se aktualizace automaticky stáhne po zapnutí jednotky OBU.

  • Jakmile se rozsvítí zelené světlo na OBU, máte aktualizaci v pořádku a můžete začít řídit.

  • Pokud se kontrolka OBU rozsvítí červeně (signalizuje, že se OBU restartuje, aby se aktivovaly nové tarify), přerušte jízdu a vyčkejte, až se kontrolka OBU znovu rozsvítí zeleně. 

Buďte opatrní, jízda s nefunkční jednotkou OBU, je kontrolory pokutována. Šťastnou cestu bez nehod a bez pokut!


64 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page