top of page
Vyhledat

Pracovní podmínky řidičů jsou odpovědností firem, ne vlády

Většina řidičů kamionů je nespokojena s tím, že "vláda nic nedělá s pracovními podmínkami řidičů". Že tomu tak je u nás, se nikdo nediví. Ale zajímavý vývoj v této věci lze v poslední době vidět v Německu.


Německé logistické svazy nebo různé výzkumné organizace v posledních měsících silně apelují na vládu z důvodu nedostatku řidičů a jejich pracovních podmínek. Vysvětlují, že nedostatek řidičů kamionů povede k výpadkům v zásobování průmyslu i obyvatel. Německá vláda ale nově odpověděla, že "Nedostatkem personálu nejsou ohroženy dodavatelské řetězce ani bezpečnost dodávek či přepravy osob."


Vládě je zřejmé, že pro logistický sektor je nedostatek řidičů kamionů velká výzva. Boj s tímto problémem je ale v první řadě odpovědností firem, argumentuje vláda. Tvrdí, že "aby bylo zaměstnání v logistice pro řidiče atraktivnější, je důležité zlepšit pracovní podmínky zaměstnanců. A za to jsou v první řadě zodpovědny firmy. To samé platí i v otázce platů."


Kdo by, podle vás, měl být za pracovní podmínky a odměňování řidičů kamionů být zodpovědný u nás?


121 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page