top of page
Vyhledat

Prázdninový provoz v Česku bude plný uzavírek a letních zákazů jízd

I v letním období budou pokračovat opravy silnic a dálnic, které si celoročně užíváme. Na uzavírky je o to větší nápor, protože se modernizuje D1.

I přes očekávaný vyšší letní provoz v Čechách, který je důsledkem dopadů Covid-19 (mnozí lidé budou trávit dovolenou v Česku namísto zahraničí), se opravy silnic nezastaví. Již v těchto chvílích je provoz vyšší, ale zákazy jízdy nákladních vozidel v neděli a o státních svátcích usnadní projetí osobních vozidel zejména v zúženích a snižují riziko nehod.

S příchodem letního provozu v Čechách budou platit rozšířená pravidla zákazů jízd pro kamiony. Očekává se úleva od těžkých vozidel na silnicích a vybrané uzavírky by se mohly stát lépe průjezdné.

Jaké zákazy čekají na řidiče nákladní dopravy v letním provozu?

  • pátek od 1. července do 31. srpna od 17:00 do 21:00

  • sobota od 1. července do 31. srpna od 07:00 do 13:00

  • neděle a státní svátky od 1. července do 31. srpna od 13:00 do 22:00

Pro zajímavost

Ředitelství silnic a dálnic začlo 12. července se sčítáním intenzity dopravy v Česku. Na zhruba 6 500 úsecích všech tříd silnic bude přes 4 tisíce lidí zaznamenávat průjezdy aut. Výsledky mají sloužit jako podklad pro přípravu dopravních staveb a rozhodování centrálních institucí i krajů.




11 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page