top of page
Vyhledat

Řidičům v Británii platí až 300 liber denně a stejně to nepomáhá

Velká Británie se dostala do hluboké zásobovací krize a cesta ven nebude jednoduchá. Inzeráty v poslední době lákají řidiče na plat až 300 liber denně (necelých 9.000 Kč denně) a přesto řidičů kamionů není dostatek.


Problém již v této chvíli nejde vyřešit penězi. Je to dlouhodobý problém - je potřeba průběžně zvyšovat platy řidičům a zároveň zlepšovat jejich pracovní podmínky, tak aby se tato profese zatraktivnila a přicházely nové pracovní síly, které ji dají přednost před jinými profesemi.


Podobné riziko teď hrozí v Německu. Je škoda, že Evropští politici nedokáží řešit zásadní strukturální reformy, které před námi stojí.





936 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page