top of page
Vyhledat

Triky moderních vykradačů kamionů

Vykradači kamionů neznají hranice, od potravin přes náhradní díly, odcizí i velmi hlídanou elektroniku. Jak se dá předpokládat, zaměřují se na zboží, které s nejvyšší jistotou půjde velmi rychle prodat nejen na černém trhu. Míra záchytu krádeže na nehlídaných parkovištích je velmi malá, proto si troufají více a tipy, které získají snadno následují na nestřežený okamžik ve spánku řidiče.

Metody nikterak nestojí pozadu, vynalézavost včetně nových metod, jdou velmi rychle dopředu.

Teplotní povaha převáženého zboží

Zloději hledají teploty na chlazených nákladních vozidlech, které značí přítomnost farmaceutického zboží, cukrovinek nebo jiných typů žádoucího nákladu. Přívěsy s malým nebo žádným bezpečnostním opatřením, jsou nejsnadnější cíle. V rámci boje proti krádežím, by měli přepravci a dopravci nákladu přistoupit k vyšším zásadám a postupům.

  • používat zámky zadních dveří a zámky vzduchových manžet

  • pokud je nevyhnutelné složit / naložit náklad, zvažte také instalaci zámků plachet, lanka s vyšší kvalitou a parkování na parkovištích předem ověřených

Krádež identity

Trendem dnešní doby, zahrnuje krádež identity, fiktivní vyzvednutí zboží. Zloději nákladu často hledají šanci v pátek odpoledne v naději, že časová omezení a lhůty povedou k chybám a méně přísnému prověření dopravci. Zloději mohou dokonce vytvářet falešné nabídky vytížení a zveřejňovat je na vyžádání, aby získali informace, které potřebují k odcizení identity společnosti.

Rušičky

Někteří zloději nákladu používají rušičky, které pomáhají detekovat skrytou technologii GPS, dokonce i ta, která jsou součástí přívěsu. Jakmile je zařízení detekováno, pak pomocí GPS rušičky blokují tuto technologii, takže ji nelze použít k tomu, aby orgánům pomohlo lokalizovat ukradené zboží.

Kybernetika

Základní typy kybernetických útoků se používají jako pomoc při odcizení nákladu. E-maily mohou být zasílány při pokusu o instalaci škodlivého softwaru Trojského Koně, který může infikovat systém společnosti a udělit přístup k citlivým datům. To může umožnit zlodějům nákladu přístup k informacím o nakládce a vykládce, které mohou použít k vytištění kopií dokumentů k páchání fiktivních vyzvednutí.

Varování řidičů

Dopravci by měli vyžadovat, aby řidiči po každé zastávce absolvovali prohlídky svých nákladních vozidel a zkontrolovali dveře přívěsu a těsnění, aby zjistili známky krádeže co nejdříve. Použití bezpečných zámků zadních dveří nebo dokonce kvalitních podložek zámků, může tomuto typu krádeží zabránit a řidiči ulehčit dny na cestách.

Každý z řidičů by měl být proškolen, aby rozpoznával situace, které mohou krádeží zabránit, řidiče vzdělávat a navzájem spolupracovat. Lze krádežím předcházet a hlásit techniky krádeží nákladu řidičům, aby věděli, že krádež není jen holý fakt, ale existuje mnoho klíčových faktorů, které lze rozpoznat dříve.

Není nic příjemné zjistit, že řidiči kradou náklad za zády a ten se v tento okamžik snaží krádeži zabránit. V tento okamžik už je pozdě a je potřeba myslet na vlastní zdraví. Vzdělání řidičů v proškolení druhů taktik zlodějů a jejich chování může náklad zachránit a řidiče více na cestách nevyvést z míry.



69 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page