top of page
Vyhledat

Výjimka ze zákazu jízdy kamionů v Itálii nadále platí - není to ale bez háčků

Italské ministerstvo dopravy nám telefonicky potvrdilo, že výjimka ze zákazu jízdy kamionů nadále platí pro MKD. Nicméně vzhledem k tomu, že ta vyhláška je napsaná nejasně, sami připouští, že můžou nastat komplikace. Upozornili nás na 2 konkrétní problémy:

  • při nadměrném počtu kamionů můžou jednotlivé regiony rozhodnout o úplném zákazu všech kamionů. Na náš dotaz jak má řidič MKD poznat, že byl zákaz rozšířen na všechny kamiony (nejen ty italské) jsme uspokojivou odpověď nedostali - údajně půjde na návěstích poznat, že se nejedná jen o vnitrostátní kamiony.

  • výjimka ze zákazu se údajně týká jen naložených vozidel, t.j. těch, které jedou na vykládku. Jet ve svátek s prázdným kamionem (ať už na nakládku nebo po vykládce) je riziko pokuty.

Jak vidíte, situace se pomalu mírně vyjasňuje, ne tak ale docela. Čekáme ještě na písemné vyjádření, které by mohlo být formulováno konkrétněji. Obáváme se ale, že před víkendem nedorazí a jízda tuto neděli je mírně riskantní. Máte zkušenost z poslední doby, kdy bylo na návěstích rozlišeno jestli se zákaz týká jen vnitrostátních nebo všech kamionů?


I další zákazy jízdy kamionů si zkontrolujte na www.d365.cz/zakazy-jizdy




543 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page