top of page
Vyhledat

V Německu byl dosažen světový rekord v dojezdu elektrického kamionu

DPD Švýcarsko, výrobce elektrických kamionů Futuricum a dodavatel pro automobilový průmysl Continental dosáhli světového rekordu v dojezdu elektrického kamionu.


Celkově dojeli 1.099 km bez mezizastávky, díky čemuž se zapsali do Guinessovy knihy rekordů. Jízda se uskutečnila na 2,8 km dlouhém testovacím okruhu Continentalu u Hannoveru - 2 řidiči se střídali po 23 hodin a ujeli celkem 392 kol. Průměrná rychlost nakonec byla 50 km/h, což by mělo zhruba odpovídat průměrné rychlosti v běžném provozu.


Elektrický kamion značky Futuricum jezdí pro DPD Švýcarsko již půl roku. V podstatě se jedná o Volvo FH předělané na elektrický pohon. Po přestavbě má 19-tunový kamion výkon 680 koní a jeho 680 kWh baterie je největší baterie zabudovaná v kamionu v Evropě.


Tento e-kamion jezdí svoji denní dávku 300 km bez jakýchkoliv problémů.





532 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page