top of page
Vyhledat

Švédsko zavádí kontroly svých hranic na 6 měsíců

Švédská vláda se rozhodla znovu zavést kontroly na vnitřních hranicích na všech svých hranicích, počínaje čtvrtkem příštího týdne. Důvodem jsou teroristické útoky po celé Evropě v posledních týdnech. Švédsko chce zvýšit národní bezpečnost a pomoci odhalit hrozby potenciálních pachatelů a předcházet teroristickým útokům.

Od 12. listopadu 2020 do 11. května 2021 pak budou znovu zavedeny všechny kontroly na vnitřních hranicích Švédska. Nemělo by to mít za následek tvoření dlouhých kolon, ani by se nemělo jednat o významné změny. Jen se budou namátkou kontrolovat vnitřní nákladové prostory vozidel a dodávek. Osobní doprava se bude od kontrol nákladní dopravy separovat tak, aby vznikla průjezdnost a klid v prostoru hraničních přechodů.

Podle tiskové zprávy vydané ministerstvem spravedlnosti vláda hodnotí, že tato opatření samotná nejsou nedostatečná. Tyto nedostatky tedy budou vyvažovat vnitřní kontroly uvnitř samotného Švédska.


Už jste si zkontrolovali aktuální zákazy jízdy kamionů na www.d365.cz/zakazy-jizdy nebo novou rubriku s nabídkami práce na www.d365.cz/jobs?




24 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page