top of page
Vyhledat

Švýcarské dálnice podraží

Švýcarské dálnice, silnice, železnice jsou příkladem toho, jak si představujeme kvalitu. Cestovat Švýcarskem je krásné, protože hory, jezera a vlastně celá příroda jsou jedním slovem nádherné. Ale některým z nás se to může prodražit.

Nákladní vozidla emisní třídy Euro IV. a V., přestávají mít z pohledu poduktovaných CO2 plynů pro silniční přepravu toleranci. I přes jejich odvedenou práci, se jejich doba se chýlí ke konci.

Švýcarská vláda plánuje, že se provoz těchto vozidel bude eliminovat. Proto se od 1. ledna 2021 připravuje zdražení mýtného. Navazuje tak na poslední opatření vlády z listopadu 2019. Švýcarská vláda si plně uvědomuje, že nebude jednoduché v tak krátkém termínu vše naplánovat. Nicméně, plán drží.   K tomu, aby změněná pravidla pro mýtné vstoupila v platnost od začátku roku 2021, je nutná revize nařízení o těžké dopravě. Odbor životního prostředí, dopravy, energetiky a komunikace (DETEC) předloží na podzim federální radě dokumentaci k přezkoumání a rozhodnutí. Švýcarsko kromě plánovaného zvýšení mýtného řeší s EU vzájemné uznávání nařízení v důsledku Covid-19 a dalších omezení a koordinaci dopravy a nejen té silniční. Otevírají se možnosti s alternativními druhy pohonu, možností v železniční nákladní dopravě.

Švýcarsko nikdy nebylo levné. Ale pro starší vozy Eur IV a V o může být ještě dražší. O kolik? Necháme se překvapit. Šťastnou cestu!





18 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page